torstai 6. marraskuuta 2014

Vihdoinkin: Top 5






Minä ja haasteet, voih. Sain TOP 5 -haasteen Oma sohva -blogista, kröhm, helmikuussa. Kiitti, R! :D Yritin muistaa kaikki haasteeni ilman muistilistaa, mutta huono oli menestys. Onneksi kompastuin vanhoihin kommentteihin, ja tämä löytyi. Ainakin yksi taitaa olla vielä tämänkin jälkeen hoitamatta. Muistuttaa saa.

Vastailin kyllä toiseenkin top vitoseen keväällä. Tässä haasteessa homman nimi on kuitenkin seuraavanlainen: Haastaja antaa viisi top 5 -listan aihetta. Tehtyään listat haastettu keksii uudet viisi aihetta ja haastaa mukaan viisi blogia. Selvä homma.

Itse en ole laittanut listojani millään lailla lempparijärjestykseen. Ovatpahan vain viisi suosikkia. Päästin huonosti organisoidun kuvakirjastoni vuoksi pienen sisäisen linkittäjäni irti. Jos tahdotte nähdä lisää kuvia, klikkailkaahan vanhempiin postauksiin. Niin, ja sisustusliikkeet linkkasin myös.




TOP 5


Sisustusliikkeeni


Suosikkiliikkeitäni yhdistää kaunis ja kekseliäs tavaroiden esillepano. Kauppakin täytyy sisustaa! Nykyään monet lempparini ovat kuitenkin netissä. Silloin tuotevalikoiman lisäksi sivujen toimivuus ja toimituksen kätevyys ovat pääosassa.

Pino, Fredrikinkatu, Helsinki: Piensisustusta ja fiksusti suunniteltuja kodin käyttötavaroita.

Granit, Erottaja, Helsinki: Ruotsalaiset toivat riemukseni tämän koti- ja paperikaupan meillekin. Linkki vie ruotsalaiseen nettikauppaan.

Finnish Design Shop, netissä: Ihana suomalainen, jolla on laaja valikoima.

Illums Bolighus, Kööpenhamina ja Tukholma: Tanskalaisen designin ystävä löytää täältä aivan liikaa ihanaa. Mutta pakko sinne on mennä. Tietty. ;)






Artilleriet, Göteborg ja nettikauppa: Itse liike on jäänyt katsastamatta, mutta onneksi on nettikauppa, joka ihastuttaa tyylikkäillä sivuillaan ja kauniilla tuotteillaan.

Mulle tulee aina tosi pinnallinen olo, kun listaan tavarataivassuosikkejani. Elämässä on muutamakin tosi paljon tärkeämpi asia. Mutta tuovat näkin suuresti iloa.



Lomakohteeni


Rakastan kaupunkilomia. Sellaisia rentoja, hengailupainotteisia. Rannat eivät sen kummemmin innosta. Liikkuminen ja paikkojen näkeminen kiehtovat, mutta eivät turistiretkien muodossa. Omatoimimatkailua siis, kiitos. Harmi, että olen laiska etukäteisgooglaaja. Toki sitä teen, mutta usein liian viime tipassa.

Mulla on ihanassa Euroopassa vielä niin paljon nähtävää, että harvoin tulee edes mieleen ajatus lähteä kauemmas. Ja mahtavia kaupunkilomakohteitahan muutaman tunnin lentomatkan päästä löytyy pilvin pimein.

Tukholma: Tyylikäs naapurin helmi, jota tuli tutkittua sisustusmielessä syyslomalla. Ihastuin. Juttuni tuoreesta reissusta täällä, täällä ja täällä.

Kööpenhamina: Rento, iloinen design-ihanuus. Kanavat, kävelykadut ja hymyilevät pyöräilijät riemastuttavat hengailijaa.

New York: Eihän sitä voi kuin rakastaa. Kaipuu takaisin koputtelee koko ajan. Kaupungin tunnelma on ainutlaatuinen.

Pariisi: Musta tuntuu, että on pakko vihdoin päästä tutkimaan Ranskan ihmeitä. Olen käynyt päiväretkellä Strasbourgissa, siinä kokemukseni maasta tähän mennessä. Aloittaisin mielipiteitä herättävästä, muodikkaasta Pariisista, mutta jos olisi ajotaitoinen kaveri mukana, lähtisin hyvin mielelläni myös Ranskan viinialueita tutkimaan.  

Berliini: Siis ihan saksan taitojanihan mä vain käyn tuolla kuluttamassa. ;) Ihanilla brunsseilla, Euroopan historian kannalta mielenkiintoisissa kohteissa, terasseilla. Berliini on aina yhtä jee.

Mutta niin on Lontookin. Ja Tallinna. Ja Barcelona, Riika, Málaga, Milano, Venetsia, Innsbruck, Zürich... You know.



Ravintolani 


Tykkään silloin tällöin syödä hyvissä ravintoloissa, mutta en ole mikän gourmet-intoilija. Tahdon viihtyä rennosti enkä istua tikkusuorassa peläten reunimmaisen haarukan putoamista. Helsingissä on käymättä kymmeniä kehuttuja ravintoloita, ja pitäisikin kunnostautua asian suhteen. Lista siis puhelimeen, niin muistaa ne uudemmatkin paikat, eikä päädy aina niihin vanhoihin tuttuihin. 

Paljon kivoja paikkoja on esimerkiksi Kalliossa, Vallilassa ja Töölössä, mutta en oikein osaa nostaa yhtä yli muiden. Nyt ei kyllä meinaa mitenkään löytyä päästä viittä huippuvalintaa, mutta hyviä ovat ainakin seuraavat paikat.

Farang, jonka karamellipossu vie kielen. Muutenkin Kaakkois-Aasian maut ovat virkeitä ja yllättävästi yhdisteltyjä.

Skiffer, jonka mansikka-vuohenjuusto-pinjansiemen -liuska on tämän hetken pizzasuosikkini. Kesällä tulee iso plus Liuskaluodon maisemista ja tunnelmasta, johon Erottajan toimipiste ei tietenkään voi yltää.





Tamarin, joka ei petä punaisen thai-curryn ystävää.

Virgin Oil Co., jonka pöydissä on kiva istua pidempäänkin. Erään ystäväisen kanssa vietämme Italiaan päin kallellaan olevassa Virginissä iltaa joka kerta hänen tullessaan kaupunkiin. Niin on hyvät uunipastat ja sopuhintaiset viinipullot. Ja hyvät keikat yläkerrassa.

Tokyo 55, jonka marmorihärkä teriyaki-kastikkeella kruunasi yhdet synttärit. Lounasajan sushi-buffetkaan ei harmita. Paitsi että itse syön lounaan koulun ruokalassa tai henkilökunnan huoneessa mikron kautta. Nam.


Kodin DIY-oivallukseni


Ai oman kodin? Hmm. Mähän se olen oikea DIY-huippu. Not. :D Mutta onhan sitä jotain pientä tullut tehtyä. Ja kesken jätettyä. Muutamakin paikka kaipaisi loppuun saattamista. Ehkä tänä  syksynä. Köh. Tyhjästä en nyhjäise kuin harvoin (neulomuksissa ehkä), mutta kyllä mä jotain kotona onnistun välillä kunnostamaan. Tai ainakin ideoimaan, ja joku toinen sitten kunnostaa.

Kylppärin laattojen musta saumaus, joka on kesken. Arvioitu valmistumisaika ennen loppiaista. ;)

Mustat patterit. Ihan ite maalasin. Oi! Ne ovat ihanat!




Pyykkinurkka. Huippu keksintö hyllyn ja seinän väliin jäävään tyhjään tilaan. Tästä jutusta olen oikeasti ylpeä.

Sängynpääty ovista. Sain vanhat kaapinovet ystävän pihan roskalavalta. Maalasin mustiksi, remppakaveri pulttasi seinään. Aikanaan hopeisiksi maalaamani helat voisivat yön aikana palata alkuperäiseen messinginsävyynsä. Kitoos.






Asuntoni "mallin" muutoksen suunnittelu. Purkamalla seiniä ja rakentamalla umpeen oviaukkoja saatiin yksi suuri huone kahden pienen sijaan. Kahdesta vanhasta komerosta taas muokkautui mukavankokoinen vaatehuone.



Rakkaimmat esineeni


Niin paljon kuin kauniista ympärilläni pidänkin, olen huono kiintymään tavaraan. Ehkä siitä johtuu tuo epäekologinen rotaatio, jonka pyörteissä olen vuosien aikana ostanut paljon uutta ja laittanut vanhaa kiertoon sitä mukaa. Nyt on onneksi parempi suunta, eli liikun hitaasti kohti vähempää tavaraa ja hitaampaa kiertoa. Täysstoppia tuskin on tulossa, mutta kukas sitä nyt tyystin pysähtyä haluaisikaan.

Mun oma pieni kotini. Kokonaisuudessaan, vaikkei se nyt ehkä aivan esinekategoriaan menekään. Pakko sanoa näin, sillä tunnen suurta hellyyttä asuntoani kohtaan. Rakkaudellisia värinöitä herättää niin sen tunnelmallinen vanhan talon ihanuus kuin kaikki pikku puutteetkin

Äidin ja tädin hymypatsaat. Muistelen niiden seurassa menneitä. Äidin patsaan maalasin tänä syksynä kultaisella, tädin kirkastin valkealla. Pitääpä esitellä ne täälläkin.





Äidin tekemä tilkkutyö, joka ei valitettavasti tässä asunnossa mahdu seinälle. Heti, kun tulee uudelleenjärjestelyjä, esittelen sen. Hauskaa väri-iloittelua mustalla ja neon-sävyillä.





Vielä yksi äidin perua oleva juttu. Vanha, musta pahvilaatikko kai 70-luvulta. Kannen repäisin itse rikki, kun yritin avata sitä siivouksen yhteydessä. En silti hennonut laittaa rämää keräykseen, vaan säilön siinä... jaa, tällä hetkellä ompeluvimmaa odottavia, korjattavia vaatteita.

Tietokoneeni Airi-rouva, sillä se auttaa mua tässä huipussa harrastuksessani. Yritämme pysyä mahdollisimman hyvissä väleissä, vaikka silloin tällöin rouvan oikut meinaavatkin tehdä mut hulluksi.



Haastan seuraavissa kategorioissa:

Ilman näitä tapahtumia en olisi minä
Minua ilahduttaa tällä hetkellä erityisesti...
Omat vuoden 2014 sisustussuosikit    
Aamiais- ja brunssi(paikka/herkku)suosikit 
Jos saisin muuttaa kotonani viisi asiaa,... 


Ja ketkäs sitten haastaisi? Tämä on varmaan kiertänyt alkuvuodesta maat ja mannut, mutta koputtelen silti olkapäälle seuraavia ihania bloggaajia: Vilja, Jutta, Hanna, Maja ja Hanna. Lähdettekö mukaan? 

 

2 kommenttia:

  1. Olen niin samaa mieltä tuosta sun kodista, jos se olis mun, se olis kans rakkain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sua. ♥ Niinhän ne omat kodit kai aina. Ihania.

      Poista

Kiva saada postia. :)